Hema Taart Kerst
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- 250 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 1 blikje fruitcocktail
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
Bereidingswijze
Stap 1: Taartbodem maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de bloem, suiker, boter, 2 eieren, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en rol deze uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot deze goudbruin is.
Stap 2: Vulling maken
Klop 2 eieren en de poedersuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Spatel het ei-suikermengsel voorzichtig door de slagroom.
Stap 3: Taart afmaken
Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem.
Verdeel de fruitcocktail over de vulling.
Stap 4: Chocolade decoratie
Smelt de witte, pure en melkchocolade apart van elkaar au bain-marie.
Laat de chocolade iets afkoelen en schenk deze vervolgens in drie aparte spuitzakken.
Knip een klein puntje van de spuitzakken af en maak decoraties naar wens op de taart.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt taart (ongeveer 100 gram)
Calorieën: 350
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het wel een feestelijk en lekker dessert zijn tijdens de kerstdagen. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen, maar wel met mate.
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totaal: 50 minuten