Hartige Taart Champignons Geitenkaas

Hartige Taart Champignons Geitenkaas

Hartige taart met Champignons en Gerookte Kip — Glutenvrij
Hartige taart met Champignons en Gerookte Kip — Glutenvrij from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram champignons
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml room
  • 4 eieren
  • Handvol verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de koude boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes en wrijf vervolgens met je vingers de boter door de bloem totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

Voeg het ei en het zout toe en kneed het deeg snel tot een bal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Champignons en uien snijden

Terwijl het deeg rust, kun je de champignons en uien snijden. Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien en knoflook fijn.

Stap 3: De taart vullen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of olie. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm met het deeg.

Verdeel de champignons, uien en geitenkaas gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 4: Het eimengsel maken

In een kom meng je de room, eieren, fijngehakte peterselie, zout en peper. Klop het mengsel goed door elkaar.

Stap 5: De taart bakken

Giet het eimengsel over de champignons, uien en geitenkaas in de taartvorm. Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde:

Per portie (1/6 van de taart)

  • Calorieën: 320
  • Vet: 22 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Eiwit: 10 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met champignons en geitenkaas is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Champignons zijn een goede bron van voedingsvezels, antioxidanten en B-vitaminen. Ze kunnen het immuunsysteem versterken en helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

Geitenkaas bevat minder lactose dan koemelk en is daardoor vaak beter verteerbaar voor mensen met een lactose-intolerantie. Daarnaast bevat geitenkaas veel eiwitten en calcium.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 45 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 1 uur en 15 minuten

Geniet van deze heerlijke hartige taart met champignons en geitenkaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *