Hartige Taart Spinazie Gehakt Champignons

Hartige Taart Spinazie Gehakt Champignons

Hartige taart met champignons en spinazie Lekker en Simpel
Hartige taart met champignons en spinazie Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediënten

  • 300 gram spinazie
  • 250 gram gehakt
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de champignons in plakjes.

Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht eruit.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul.

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.

Voeg de champignons toe en bak deze tot ze gaar zijn.

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Bladerdeeg

Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Spinazie toevoegen

Verdeel de spinazie over de bodem van de taartvorm.

Voeg het gehaktmengsel toe en verdeel gelijkmatig over de spinazie.

Stap 5: Eiermengsel

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe.

Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.

Giet het eiermengsel over de taartvorm.

Stap 6: Bakken

Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Deze hartige taart spinazie gehakt champignons bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 20 gram

Gezondheidsvoordelen

Spinazie is een goede bron van vitamine A, C, K, ijzer en calcium. Het helpt bij het behoud van een gezonde huid, verbetert de spijsvertering en ondersteunt de botten en tanden.

Gehakt is een goede bron van eiwitten en ijzer. Het helpt bij het opbouwen en herstellen van spieren en draagt bij aan een gezonde bloedsomloop.

Champignons bevatten vitamine D, vezels en antioxidanten. Ze ondersteunen het immuunsysteem en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereiding: 35 minuten
  • Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *