Hartige Taart Broccoli Ham Champignons

Hartige Taart Broccoli Ham Champignons

Pin op Recepten
Pin op Recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 400 gram broccoli
  • 200 gram ham
  • 200 gram champignons
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Maak eerst het deeg voor de taartbodem. Meng hiervoor de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

3. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en zet de taartvorm in de koelkast om het deeg te laten rusten.

5. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en een beetje zout in 5 minuten beetgaar.

6. Giet de broccoli af en spoel deze af onder koud water om het kookproces te stoppen.

7. Snijd de ham in blokjes en de champignons in plakjes.

8. Bak de champignons in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.

9. Klop in een kom de eieren los met de melk. Voeg zout en peper toe naar smaak.

10. Verdeel de broccoli, ham en champignons over de taartbodem.

11. Giet het eimengsel over de vulling en strooi de geraspte kaas erover.

12. Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

13. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart bevat per portie van 1/8:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat veel gezonde ingrediënten. Broccoli is bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels. Het is ook een goede bron van antioxidanten en kan helpen bij het versterken van je immuunsysteem. Ham is een goede bron van eiwitten en ijzer, terwijl champignons vitamine D en B-vitaminen bevatten. Samen vormen deze ingrediënten een voedzame en smakelijke maaltijd.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *