Hartige Taart Zonder Kaas Met Zalm

Hartige Taart Zonder Kaas Met Zalm

Hartige taart zonder deeg It's Not About Cooking
Hartige taart zonder deeg It's Not About Cooking from itsnotaboutcooking.nl
itsnotaboutcooking.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg:

Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem. Kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.

Voeg één voor één de eieren toe en kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Voeg indien nodig wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling:

Snijd de rode ui, paprika, courgette en knoflook in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Voeg de paprika en courgette toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen.

Hartige taart:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de gerookte zalm over de bodem van de taart. Voeg daarna de gebakken groenten toe.

Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Giet dit mengsel over de zalm en groenten in de taartvorm.

Oven:

Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de vulling stevig is en goudbruin van kleur.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwitten: 15 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart zonder kaas met zalm zit boordevol gezonde ingrediënten. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, wat goed is voor je hart en hersenen. Daarnaast bevat zalm ook veel eiwitten en vitamine D.

De groenten in de taart, zoals de rode ui, paprika en courgette, zijn rijk aan vezels en vitamines. Ze dragen bij aan een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

Door het gebruik van volkoren bloem in het deeg, bevat deze hartige taart ook meer vezels dan een traditionele taart met witte bloem. Vezels helpen bij een gezonde spijsvertering en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *