Mergpijp Taart Maken

Mergpijp Taart Maken

Mergpijpjes bakken recept Recept Voedsel ideeën, Dessert ideeën
Mergpijpjes bakken recept Recept Voedsel ideeën, Dessert ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingredienten

Om een heerlijke mergpijp taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram mergpijpen
  • 150 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng in een grote kom de bloem, suiker, boter, 1 ei, vanille-extract, bakpoeder en een snufje zout. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 3: Deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de taartvorm mee te bedekken.

Stap 4: Taartvorm bekleden

Bekleed de taartvorm met het uitgerolde deeg. Druk het deeg goed aan tegen de bodem en zijkanten van de vorm. Snijd het overtollige deeg weg.

Stap 5: Mergpijpen bereiden

Leg de mergpijpen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Laat de mergpijpen daarna afkoelen.

Stap 6: Vulling maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Hak de chocolade in kleine stukjes.

Stap 7: Taart vullen

Verdeel de helft van de slagroom over de bodem van de taart. Leg de mergpijpen bovenop de slagroom. Verdeel de rest van de slagroom over de mergpijpen. Strooi de chocoladestukjes over de slagroom.

Stap 8: Taart afmaken

Bedek de taart met het overgebleven deeg. Maak eventueel een decoratie van deeg voor bovenop de taart. Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.

Stap 9: Taart bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

Stap 10: Taart laten afkoelen

Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Deze mergpijp taart bevat per portie van 100 gram:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze mergpijp taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een lekker stukje taart bijdragen aan een gezond en gebalanceerd voedingspatroon. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te kunnen zondigen. Deze taart kan een lekkere traktatie zijn voor speciale gelegenheden.

Voorbereidingstijd

30 minuten

Bereidingstijd

50 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *