Hema Taart Notenallergie

Hema Taart Notenallergie

Woningstichting deelt taarten uit Woningstichting Weststellingwerf
Woningstichting deelt taarten uit Woningstichting Weststellingwerf from www.wstweststellingwerf.nl
www.wstweststellingwerf.nl

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram melkchocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram amandelen

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng goed door elkaar.

Voeg de gesmolten boter en de eieren toe aan het bloemmengsel en mix tot een glad beslag.

Stap 2: De taart bakken

Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm. Als de taart helemaal is afgekoeld, haal je hem voorzichtig uit de vorm en leg je hem op een taartplateau.

Stap 3: De vulling maken

Klop de slagroom stijf in een kom. Smelt de melkchocolade au bain-marie en giet dit over de slagroom. Meng goed door elkaar.

Hak de hazelnoten en amandelen grof en voeg toe aan het chocolademengsel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 4: De taart vullen

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Leg de onderste laag op het taartplateau.

Verdeel de helft van de vulling over de onderste taartlaag en strijk glad met een spatel. Leg de bovenste taartlaag erop en druk voorzichtig aan.

Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant van de taart en strijk glad. Zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: De chocoladelaag maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet dit over de bovenkant van de taart. Strijk glad met een spatel.

Smelt de witte chocolade au bain-marie en druppel dit over de pure chocolade. Maak met een satéprikker een mooi marmereffect.

Decoreer de taart eventueel met extra hazelnoten en amandelen. Zet de taart weer in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.

Voedingswaarde

Deze hema taart notenallergie bevat per portie van 100 gram:

  • Calorieën: 450
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vetten: 30 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hema taart notenallergie bevat geen noten, waardoor het geschikt is voor mensen met een notenallergie. Het is belangrijk om te weten dat notenallergieën verschillend kunnen zijn, dus controleer altijd de ingrediëntenlijst voor eventuele allergenen.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Baktijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *