Regenboogtaart Maken Dr Oetker

Regenboogtaart Maken Dr Oetker

Joyce bakt Regenboogtaart
Joyce bakt Regenboogtaart from joycebakt.blogspot.be
joycebakt.blogspot.be

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 225 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml melk
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 4 zakjes Dr. Oetker Mix voor Botercrème
  • 400 ml water

Bereidingswijze:

Stap 1: Het maken van de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Neem een grote kom en klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, gesmolten boter, vanillesuiker en melk toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over zes aparte kommen. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed totdat de gewenste kleur is bereikt.

Stap 2: Het bakken van de cake

Vet zes ronde bakvormen in met boter en bestuif ze met bloem. Giet het gekleurde beslag in elke vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of totdat ze gaar zijn. Laat de cakes volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 3: Het maken van de botercrème

Klop de slagroom stijf met de klopfix volgens de instructies op de verpakking. Meng in een aparte kom de Mix voor Botercrème met water en klop dit op lage snelheid tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe en klop nogmaals goed door.

Stap 4: Het assembleren van de taart

Leg de eerste cake op een taartplateau en besmeer deze met een laag botercrème. Plaats de volgende cake er bovenop en herhaal dit proces totdat alle cakes op elkaar gestapeld zijn. Bedek de hele taart met een dunne laag botercrème om eventuele oneffenheden glad te strijken. Zet de taart vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Het decoreren van de taart

Verdeel de resterende botercrème in zes aparte kommen en voeg aan elke kom een andere kleur voedingskleurstof toe. Meng goed totdat de gewenste kleur is bereikt. Gebruik een spuitzak met een gekarteld spuitmondje om de gekleurde botercrème in mooie patronen op de taart aan te brengen. Je kunt ook nog extra decoraties zoals sprinkles of fondant toevoegen.

Voedingswaarde:

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 450
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze regenboogtaart niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur. Het eten van iets lekkers en kleurrijks kan je blij maken en een gevoel van voldoening geven.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bakken: 20-25 minuten
  • Totaal: 2 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *