Spinnentaart Maken

Spinnentaart Maken

Glutenvrije Eivrije spinnentaart Glutenvrij genieten met Ouafae
Glutenvrije Eivrije spinnentaart Glutenvrij genieten met Ouafae from glutenvrijgenietenmetouafae.nl
glutenvrijgenietenmetouafae.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

  • 100 gram gesmolten chocolade
  • chocolade hagelslag
  • chocolade spinnen

Bereidingswijze

Stap 1: Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het geheel tot een deegbal.

Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten.

Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 2: Vulling maken

Klop de mascarpone, slagroom, suiker en vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.

Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem en strijk deze glad met een spatel.

Stap 3: Decoratie toevoegen

Giet de gesmolten chocolade over de taart en verdeel deze gelijkmatig met een spatel.

Strooi de chocolade hagelslag over de taart voor een extra crunch.

Plaats de chocolade spinnen op de taart om het spinneneffect te creëren.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Vetten: 25 gram

Koolhydraten: 30 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze spinnentaart niet de meest gezonde optie is, kan het af en toe genieten van een lekker dessert een positief effect hebben op je humeur en algemeen welzijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om een gebalanceerd dieet te handhaven en te genieten van zoete traktaties met mate.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Baktijd: 15 minuten

Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *