Hema Taart Zondag

Hema Taart Zondag

Unglück Botschaft Indirekt hema taart met foto Baby Intelligenz Punkt
Unglück Botschaft Indirekt hema taart met foto Baby Intelligenz Punkt from victoriana.com
victoriana.com

Heerlijke Taart voor op Zondag

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– Snufje zout

– 200 ml slagroom

– 2 zakjes vanillesuiker

– Vers fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

– Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 3: Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

Stap 4: Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Stap 5: Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven het beslag en vouw voorzichtig door elkaar.

Stap 6: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 7: Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

Stap 8: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Stap 9: Klop de slagroom met vanillesuiker stijf.

Stap 10: Snijd de taart horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met een laag slagroom.

Stap 11: Leg het gewenste verse fruit op de slagroomlaag.

Stap 12: Plaats de bovenste helft van de taart erop en druk voorzichtig aan.

Stap 13: Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Stap 14: Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 kcal per punt

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Vers fruit bevat veel vitamines en mineralen die goed zijn voor de gezondheid.

– Slagroom bevat calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

– Zelfrijzend bakmeel bevat minder zout dan gewoon bakmeel, wat gunstig is voor de bloeddruk.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *