Ikea Taart Restaurant

Ikea Taart Restaurant

Waarom het IKEArestaurant het enige restaurant is dat er toe doet
Waarom het IKEArestaurant het enige restaurant is dat er toe doet from www.upcoming.nl
www.upcoming.nl

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.

Smelt de boter in een pan en laat iets afkoelen. Meng in een kom de suiker en de eieren tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg het vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taartbodem afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: De vulling maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

Verdeel de helft van de opgeklopte slagroom over de onderste laag van de taartbodem. Leg de bovenste laag erop en bedek deze met de rest van de slagroom. Garneer de taart met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat veel calorieën en vetten door de boter en slagroom, dus geniet er met mate van. Het fruit op de taart zorgt voor een extra dosis voedingsstoffen en vezels.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Oventijd: 25 minuten

Totaal: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *