Abrikozentaart Met Pudding

Abrikozentaart Met Pudding

Smeuïge abrikozentaart Belgische recepten, Gebak, Voedsel ideeën
Smeuïge abrikozentaart Belgische recepten, Gebak, Voedsel ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Voor de pudding:

– 500 ml melk

– 75 gram suiker

– 50 gram maïzena

– 2 eidooiers

– 1 vanillestokje

Voor de vulling:

– 500 gram abrikozen

– 2 eetlepels abrikozenjam

– Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De pudding maken

1. Verwarm de melk in een pan op laag vuur, samen met het vanillestokje (gespleten en de zaadjes eruit geschraapt).

2. Meng in een aparte kom de suiker, maïzena en eidooiers tot een glad mengsel.

3. Haal het vanillestokje uit de melk en voeg het suikermengsel toe aan de melk.

4. Verwarm het geheel op middelhoog vuur, terwijl je constant blijft roeren, totdat de pudding dikker wordt.

5. Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.

Stap 3: De taart samenstellen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter.

3. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm ermee.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

5. Bak de bodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

6. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling.

7. Verdeel de afgekoelde pudding over de bodem van de taart.

8. Snijd de abrikozen in plakjes en leg ze op de pudding.

9. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

10. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, totdat de abrikozen mooi gekaramelliseerd zijn.

11. Laat de taart afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 kcal

– Vet: 12 gram

– Koolhydraten: 32 gram

– Eiwit: 4 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze abrikozentaart met pudding bevat gezonde ingrediënten zoals abrikozen en melk. Abrikozen zijn rijk aan vitamine A, C en vezels, wat goed is voor de ogen, de huid en de spijsvertering. Melk levert calcium, eiwitten en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Deze taart kan een heerlijke traktatie zijn, maar geniet er met mate van als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Totale tijd:

1 uur 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *