K3 Taart Zelf Maken

K3 Taart Zelf Maken

Karin's Taarten K3taart
Karin's Taarten K3taart from karinstaarten.blogspot.nl
karinstaarten.blogspot.nl

Ingredienten

Voor de taart:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 milliliter slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 blikje kersen op siroop

Voor de decoratie:

  • 500 gram marsepein
  • Kleurstoffen in de kleuren rood, geel en blauw
  • Eetbare glitter

Bereidingswijze

Stap 1: De Taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, en mix goed na elke toevoeging.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanille-extract en zout toe aan het beslag. Mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2: De Vulling

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Laat de kersen uitlekken, maar bewaar de siroop.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Besprenkel de onderste helft met een beetje kersensiroop. Verdeel de helft van de slagroom over de taartbodem en leg daar bovenop de uitgelekte kersen.

Leg de bovenste helft van de taart erop en besprenkel deze ook met kersensiroop. Smeer de rest van de slagroom op de bovenkant en zijkanten van de taart.

Stap 3: De Decoratie

Verdeel de marsepein in drie gelijke stukken. Kneed een stuk marsepein met de rode kleurstof, een stuk met de gele kleurstof en een stuk met de blauwe kleurstof.

Bestuif het werkblad met poedersuiker en rol het rode stuk marsepein uit tot een dunne lap. Bedek hiermee de bovenkant van de taart.

Herhaal dit proces met het gele marsepein, maar rol deze uit tot een iets grotere lap zodat je hiermee de zijkanten van de taart kunt bedekken. Plak de zijkanten goed vast aan de rode marsepeinlaag.

Gebruik het blauwe marsepein om de letters “K3” en andere decoraties uit te snijden. Plak deze op de taart met een beetje water.

Strooi tot slot wat eetbare glitter over de taart voor een feestelijk effect.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart geen gezonde keuze is vanwege het hoge vet- en suikergehalte, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte traktatie bijdragen aan een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Het delen van deze taart met vrienden en familie kan ook zorgen voor een moment van verbinding en geluk.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *