Drie Lagen Taart Maken

Drie Lagen Taart Maken

Taarten voor een Bruiloft Taart van Jet
Taarten voor een Bruiloft Taart van Jet from www.taartvanjet.nl
www.taartvanjet.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 250 ml melk
  • 300 gram poedersuiker
  • 150 gram roomkaas
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • kleurstof (optioneel)
  • decoratie naar keuze (bijvoorbeeld fruit of sprinkles)

Bereidingswijze:

Stap 1: Het maken van de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet drie ronde taartvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

Neem een grote kom en klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Zift de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en meng dit voorzichtig door het beslag. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng opnieuw.

Voeg geleidelijk de melk toe en mix tot een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie taartvormen.

Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taarten wordt gestoken.

Laat de taarten volledig afkoelen op een rooster voordat je ze uit de vormen haalt.

Stap 2: Het maken van de frosting

Neem een schone kom en klop de roomkaas en boter samen tot een glad mengsel. Voeg het vanille-extract toe en meng opnieuw.

Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf mixen tot een romige frosting ontstaat. Voeg eventueel kleurstof toe om de frosting te kleuren.

Stap 3: Het samenstellen van de taart

Leg één taartlaag op een serveerschaal en bestrijk de bovenkant met een laag frosting. Leg de tweede taartlaag er bovenop en herhaal het proces.

Leg de derde taartlaag er bovenop en bedek de gehele taart met een dunne laag frosting, dit wordt de crumb coat. Laat de taart 10-15 minuten in de koelkast opstijven.

Bedek de taart vervolgens met een dikke laag frosting, zorg ervoor dat de hele taart goed bedekt is. Gebruik een spatel om de frosting glad te strijken.

Stap 4: Het decoreren van de taart

Gebruik je creativiteit om de taart te decoreren. Je kunt fruit, sprinkles, chocolade, of andere decoraties naar keuze gebruiken.

Nutrition:

De voedingswaarde van deze drielaagse taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Over het algemeen bevat een portie van deze taart ongeveer 400-500 calorieën, 20-30 gram vet, 50-60 gram koolhydraten en 5-10 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze drielaagse taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om te onthouden om met mate te genieten van zoete lekkernijen en deze te combineren met andere gezonde voedingsmiddelen.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 25-30 minuten

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *