Ijstaart Maken Met Kant En Klaar Ijs

Ijstaart Maken Met Kant En Klaar Ijs

IJstaart met chocolade en karamelsaus My happy kitchen & lifestyle
IJstaart met chocolade en karamelsaus My happy kitchen & lifestyle from www.myhappykitchen.nl
www.myhappykitchen.nl

Ingrediëntenlijst:

Voor de ijstaart:

– 1 liter kant en klaar ijs (smaak naar keuze)

– 250 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive koekjes)

– 100 gram gesmolten boter

– 100 gram chocoladesaus

– 100 gram slagroom

– 50 gram gehakte noten (optioneel)

– 50 gram geraspte kokos (optioneel)

Voor de topping:

– 200 gram chocolade

– 100 gram slagroom

– 50 gram gehakte noten (optioneel)

– 50 gram geraspte kokos (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verkruimel de koekjes met behulp van een keukenmachine of door ze in een plastic zakje te doen en er met een deegroller op te slaan.

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de verkruimelde koekjes toe. Roer goed door elkaar totdat de koekkruimels volledig bedekt zijn met de gesmolten boter.

Stap 3: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Stap 4: Zet de springvorm met het koekmengsel in de koelkast en laat het minstens 30 minuten opstijven.

Stap 5: Haal het kant en klare ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden zodat het makkelijk te verdelen is.

Stap 6: Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het ijs gelijkmatig over de koekbodem. Gebruik een spatel om het ijs glad te strijken.

Stap 7: Drizzle de chocoladesaus over het ijs en verdeel de gehakte noten en geraspte kokos eroverheen.

Stap 8: Zet de ijstaart terug in de vriezer en laat het minstens 4 uur opstijven, of totdat het ijs volledig bevroren is.

Stap 9: Maak ondertussen de topping door de chocolade te smelten in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is.

Stap 10: Voeg de slagroom toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door elkaar totdat het een glad mengsel is.

Stap 11: Haal de ijstaart uit de vriezer en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Giet de chocolade topping over de ijstaart en verdeel de gehakte noten en geraspte kokos eroverheen.

Stap 12: Zet de ijstaart terug in de vriezer en laat het nog eens 2 uur opstijven, of totdat de chocolade topping volledig is uitgehard.

Stap 13: Haal de ijstaart uit de vriezer en laat het even op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

Stap 14: Snijd de ijstaart in mooie plakken en serveer direct. Geniet ervan!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak ijstaart

Calorieën: 300

Vetten: 15 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze ijstaart niet de meest gezonde optie is, kan het af en toe genieten van een heerlijk dessert een positief effect hebben op je humeur en gevoel van voldoening. Het is belangrijk om te onthouden dat alles met mate geconsumeerd moet worden, inclusief zoete lekkernijen.

Deze ijstaart bevat noten, die een goede bron zijn van gezonde vetten en eiwitten. Ze kunnen bijdragen aan een gezond hart en helpen bij het behouden van een gezond gewicht.

Daarnaast bevat deze ijstaart ook kokos, wat kan bijdragen aan een gezonde huid en een goed werkend immuunsysteem.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 6 uur

Totale tijd: 6 uur 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *