Kloppudding Taart Recept

Kloppudding Taart Recept

Taarten, cakes & zo Aardbeienslagroomtaart
Taarten, cakes & zo Aardbeienslagroomtaart from taarten-cakes-enzo.blogspot.com
taarten-cakes-enzo.blogspot.com

Ingrediënten

  • 1 pakje kloppudding (smaak naar keuze)
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • vers fruit (optioneel, ter decoratie)

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Roer goed door totdat de biscuitjes volledig bedekt zijn met de gesmolten boter.

Stap 2: De taartvorm bekleden

Neem een taartvorm en bedek de bodem met bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de kloppudding gaat maken.

Stap 3: De kloppudding maken

Neem een steelpan en verhit de melk op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer totdat deze volledig is opgelost. Voeg vervolgens het pakje kloppudding toe en roer goed door met een garde. Blijf roeren totdat de pudding dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.

Stap 4: De slagroom kloppen

Neem een kom en giet hier de slagroom in. Voeg het vanille-extract toe en klop de slagroom stijf met een elektrische mixer of garde. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf wordt, anders is het lastig om later de pudding erdoorheen te mengen.

Stap 5: De taart opbouwen

Haal de taartvorm uit de koelkast en schep de afgekoelde kloppudding op de bodem. Verdeel de pudding gelijkmatig over de bodem met een spatel. Schep vervolgens de opgeklopte slagroom op de pudding en strijk ook dit gelijkmatig uit.

Stap 6: Decoreren en opstijven

Als je wilt, kun je de taart nog versieren met vers fruit. Leg bijvoorbeeld plakjes aardbei, kiwi of mandarijn op de slagroom. Zet de taartvorm vervolgens terug in de koelkast en laat de taart minimaal 2 uur opstijven.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de kloppudding taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en portiegrootte. Hieronder vind je een indicatie van de voedingswaarde per portie (ongeveer 1/8e van de taart):

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze kloppudding taart erg lekker is, bevat het ook veel suiker en vet. Het is daarom belangrijk om er niet te veel van te eten, vooral als je probeert om gewicht te verliezen of gezonder te eten. Het kan echter een leuke traktatie zijn voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen of feestdagen.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Koeltijd: 2 uur
  • Totaal: 2 uur en 15 minuten

Geniet van je kloppudding taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *