Stoofpeertjes Taart Met Room
Ingrediënten
- 500 gram stoofpeertjes
- 200 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Stoofpeertjes
1. Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes.
2. Doe de stoofpeertjes in een pan met water en voeg een beetje suiker toe. Laat ze ongeveer een uur zachtjes koken tot ze zacht zijn.
3. Laat de stoofpeertjes afkoelen en uitlekken.
Taartbodem
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
5. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een deeg.
6. Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten.
7. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Vulling
8. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
9. Verdeel de stoofpeertjes over de taartbodem.
10. Schep de geklopte slagroom over de stoofpeertjes en strijk het glad.
11. Bestrooi de taart met kaneel.
Opdienen
12. Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast.
13. Serveer de stoofpeertjes taart met room als dessert of bij de koffie.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 300
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Stoofpeertjes zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze bevatten weinig calorieën en zijn goed voor de spijsvertering. Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten. Geniet dus met mate van deze heerlijke stoofpeertjes taart met room!
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur en 15 minuten
Totaal: 1 uur en 45 minuten