Stoofpeertjes Taart Met Room

Stoofpeertjes Taart Met Room

Stoofpeertjes taart met yoghurt
Stoofpeertjes taart met yoghurt from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

  • 500 gram stoofpeertjes
  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stoofpeertjes

1. Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes.

2. Doe de stoofpeertjes in een pan met water en voeg een beetje suiker toe. Laat ze ongeveer een uur zachtjes koken tot ze zacht zijn.

3. Laat de stoofpeertjes afkoelen en uitlekken.

Taartbodem

4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

5. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een deeg.

6. Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten.

7. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vulling

8. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

9. Verdeel de stoofpeertjes over de taartbodem.

10. Schep de geklopte slagroom over de stoofpeertjes en strijk het glad.

11. Bestrooi de taart met kaneel.

Opdienen

12. Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast.

13. Serveer de stoofpeertjes taart met room als dessert of bij de koffie.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 300

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Stoofpeertjes zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze bevatten weinig calorieën en zijn goed voor de spijsvertering. Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten. Geniet dus met mate van deze heerlijke stoofpeertjes taart met room!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 1 uur en 15 minuten

Totaal: 1 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *