Kruisbessentaart Bladerdeeg
Ingrediënten:
• 500 gram kruisbessen
• 250 gram bladerdeeg
• 100 gram suiker
• 50 gram bloem
• 1 ei
• Snufje zout
• Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze:
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de kruisbessen en verwijder eventuele steeltjes en blaadjes.
Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg.
Stap 2: Kruisbessen vullen
Meng de kruisbessen met de suiker en bloem in een kom.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg in de bakvorm.
Stap 3: Deeg afwerken
Kluts het ei en voeg een snufje zout toe.
Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei.
Stap 4: Bakken
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30-35 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Stap 5: Afkoelen en serveren
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 250
Vetten: 12 gram
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 3 gram
Gezondheidsvoordelen:
Kruisbessen zitten boordevol vitamine C, wat bijdraagt aan een sterker immuunsysteem en een gezonde huid.
Bladerdeeg bevat weinig verzadigde vetten en kan een goede bron zijn van energie.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30-35 minuten
Totaal: 45-50 minuten