Kruisbessentaart Bladerdeeg

Kruisbessentaart Bladerdeeg

Lekker op het platteland Taartje met kruisbessen
Lekker op het platteland Taartje met kruisbessen from lekkerophetplatteland.blogspot.com
lekkerophetplatteland.blogspot.com

Ingrediënten:

• 500 gram kruisbessen

• 250 gram bladerdeeg

• 100 gram suiker

• 50 gram bloem

• 1 ei

• Snufje zout

• Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de kruisbessen en verwijder eventuele steeltjes en blaadjes.

Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg.

Stap 2: Kruisbessen vullen

Meng de kruisbessen met de suiker en bloem in een kom.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg in de bakvorm.

Stap 3: Deeg afwerken

Kluts het ei en voeg een snufje zout toe.

Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei.

Stap 4: Bakken

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30-35 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.

Stap 5: Afkoelen en serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vetten: 12 gram

Koolhydraten: 30 gram

Eiwitten: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Kruisbessen zitten boordevol vitamine C, wat bijdraagt aan een sterker immuunsysteem en een gezonde huid.

Bladerdeeg bevat weinig verzadigde vetten en kan een goede bron zijn van energie.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totaal: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *