Dartbord Taart Maken

Dartbord Taart Maken

taart dartbord dubbelhandig
taart dartbord dubbelhandig from dubbelhandig.nl
dubbelhandig.nl

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels cacao poeder
– 1 theelepel vanille extract
– 125 ml melk

Voor de vulling:

– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille extract

Voor de decoratie:

– 250 gram marsepein
– Verschillende kleuren voedingskleurstof
– Poedersuiker
– Chocolade decoraties

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Het maken van de taart

– Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.
– Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
– Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacao poeder boven het beslag en mix kort door.
– Voeg het vanille extract en melk toe en mix tot een egaal beslag.
– Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
– Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
– Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat.

Stap 3: Het maken van de vulling

– Klop de slagroom, suiker en vanille extract stijf in een kom.
– Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.
– Smeer de helft van de slagroomvulling op de onderste helft van de taart.
– Plaats de bovenste helft van de taart er bovenop en druk voorzichtig aan.

Stap 4: De decoratie

– Kneed de marsepein zacht en verdeel het in twee gelijke delen.
– Voeg aan één deel de gewenste kleur voedingskleurstof toe en kneed tot de kleur egaal is.
– Rol het gekleurde marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een dunne plak.
– Snijd een ronde vorm uit het gekleurde marsepein en leg dit op de bovenkant van de taart.
– Rol het andere deel van de marsepein uit en snijd dunne stroken.
– Leg de stroken op de bovenkant van de taart om het dartbord patroon te vormen.
– Maak met de chocolade decoraties de nummers en het middelpunt van het dartbord.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie
– Vet: 16 gram
– Koolhydraten: 45 gram
– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Marsepein bevat vitamine E, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem.
– Cacao poeder bevat antioxidanten die het hart- en vaatstelsel kunnen beschermen.
– Slagroom bevat vitamine A, wat goed is voor de ogen en het immuunsysteem.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten
– Bakken: 30-35 minuten
– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *