Hartige Taart Met Boursin Cuisine

Hartige Taart Met Boursin Cuisine

Hobbies voor beginners Hartige taart met tomaat
Hobbies voor beginners Hartige taart met tomaat from hobbiesvoorbeginners.blogspot.com
hobbiesvoorbeginners.blogspot.com

Wat is Boursin Cuisine

Boursin Cuisine is een heerlijke roomkaas die perfect is voor het bereiden van hartige taarten. Het heeft een romige textuur en een rijke smaak die perfect samengaat met verschillende ingrediënten. Met Boursin Cuisine kun je eindeloos variëren en de taart maken die jij lekker vindt.

Ingrediënten

Voor de hartige taart met Boursin Cuisine heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 gram Boursin Cuisine
  • 200 gram spekjes
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Volg de onderstaande stappen om de hartige taart met Boursin Cuisine te maken:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Doe de bloem, boter en een snufje zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens één ei toe en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Voorbereiden van de vulling

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling voorbereiden. Snijd de prei en rode paprika in kleine stukjes. Bak de spekjes in een pan totdat ze knapperig zijn. Voeg vervolgens de prei en rode paprika toe en bak dit nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taartbodem maken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Stap 4: De taart vullen

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Verdeel vervolgens de gebakken spekjes, prei en rode paprika over de bodem. Schep hier de Boursin Cuisine overheen en bestrooi met geraspte kaas.

Stap 5: Het afbakken van de taart

Zet de taart terug in de oven en bak deze nog 25 minuten op 180 graden, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Stap 6: Serveren

Haal de hartige taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart als hoofdgerecht met een frisse salade erbij, of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Voedingswaarde

De hartige taart met Boursin Cuisine is niet alleen ontzettend lekker, maar ook voedzaam. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

De hartige taart met Boursin Cuisine bevat verschillende gezonde ingrediënten. Prei en paprika zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten uit de spekjes en Boursin Cuisine. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van spieren.

Bereidingstijd

De bereiding van de hartige taart met Boursin Cuisine duurt ongeveer 30 minuten.

Baktijd

De taart moet ongeveer 35 minuten in de oven bakken.

Totale tijd

De totale tijd voor het maken van de hartige taart met Boursin Cuisine is ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *