Stracciatella Taart Ah

Stracciatella Taart Ah

Stracciatella kwarktaart met oreobodem Zoetrecepten
Stracciatella kwarktaart met oreobodem Zoetrecepten from www.zoetrecepten.nl
www.zoetrecepten.nl

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • snufje zout

Bereidingswijze

Deze heerlijke stracciatella taart is een echte traktatie. Hieronder vind je het stappenplan om zelf deze taart te maken.

Stap 1: Verkruimel de biscuitjes

Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller totdat ze verkruimeld zijn.

Stap 2: Smelt de boter

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de verkruimelde biscuitjes toe aan de gesmolten boter en roer goed door.

Stap 3: Bekleed de taartvorm

Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier. Verdeel het boter-biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Klop de slagroom

Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en klopfix. Zet de geklopte slagroom in de koelkast om koel te houden.

Stap 5: Smelt de chocolade

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en geen klontjes meer bevat.

Stap 6: Voeg de gesmolten chocolade toe

Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Voeg het eigeel toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door. Voeg een snufje zout toe aan het eiwit en klop het eiwit stijf.

Stap 7: Meng de chocolade en het eiwit

Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door de gesmolten chocolade totdat het goed gemengd is. Voeg vervolgens de helft van de geklopte slagroom toe en meng ook dit voorzichtig door het chocolademengsel.

Stap 8: Vul de taartvorm

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het chocolademengsel over de biscuitbodem. Verdeel de rest van de geklopte slagroom over de chocoladevulling en strijk glad met een spatel.

Stap 9: Laat de taart opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven. Het is nog beter om de taart een hele nacht te laten opstijven voor een optimale smaak.

Stap 10: Serveer en geniet!

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Snijd de taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte stracciatella taart!

Voedingswaarde

Deze stracciatella taart bevat per portie de volgende voedingswaarde:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Verzadigd vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Suikers: 20 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze stracciatella taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd eetpatroon. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te genieten van een traktatie. Deze taart bevat een goede hoeveelheid energie en vet, dus het is belangrijk om er niet te veel van te eten. Het is ook mogelijk om de taart iets gezonder te maken door te kiezen voor magere slagroom en minder suiker toe te voegen.

Benodigde tijd

Voor het maken van deze stracciatella taart moet je rekening houden met de volgende tijden:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 0 minuten
  • Totale tijd: 4 uur en 30 minuten (inclusief opstijftijd)

Met dit recept kan je zelf een heerlijke stracciatella taart maken. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *