Kwarktaart Maken Met Bastogne Bodem

Kwarktaart Maken Met Bastogne Bodem

Recept Aardbeien Kwarktaart Met Bastogne Bodem Peter Brown Bruidstaart
Recept Aardbeien Kwarktaart Met Bastogne Bodem Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 citroen
  • Verse vruchten naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit goed door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Kwarkmengsel maken

Doe de kwark in een kom en voeg de suiker toe. Rasp de schil van de citroen boven de kom en pers de citroen uit. Voeg het sap toe aan de kwark. Mix alles goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg de opgeloste gelatine toe aan de kwark en mix dit goed door elkaar. Spatel tot slot de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel.

Stap 3: Taart afmaken

Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Stap 4: Garneren

Haal de taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm. Snijd de verse vruchten in stukjes en verdeel deze over de taart. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen of kiwi gebruiken. Serveer de kwarktaart direct of zet hem nog even terug in de koelkast als je hem later wilt serveren.

Voedingswaarde:

Deze kwarktaart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Eiwitten: 8 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Vetten: 12 gram

Gezondheidsvoordelen:

Kwark is een goede bron van eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spieren. Daarnaast bevat kwark ook veel calcium, wat goed is voor de botten en tanden. Bastognekoeken bevatten veel suiker en vet, dus het is belangrijk om deze taart met mate te eten.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Koeltijd: 4 uur
  • Totaal: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *