Sausmix Hartige Taart

Sausmix Hartige Taart

Hartige taart met geitenkaas en geroosterde tomaatjes Better Baking
Hartige taart met geitenkaas en geroosterde tomaatjes Better Baking from www.betterbaking.nl
www.betterbaking.nl

Ingrediënten:

– 250 gram bloem – 125 gram koude boter – 1 ei – 1 theelepel zout – 1 eetlepel water – 400 gram gehakt – 1 ui – 2 teentjes knoflook – 1 rode paprika – 1 courgette – 200 gram champignons – 200 ml gezeefde tomaten – 2 eetlepels tomatenpuree – 1 theelepel oregano – 1 theelepel basilicum – 1 theelepel paprikapoeder – 100 gram geraspte kaas – zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

1. Meng de bloem en het zout in een kom. 2. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de kom. 3. Kneed met je handen de boter door de bloem totdat er kruimels ontstaan. 4. Voeg het ei en het water toe en kneed het deeg tot een bal. 5. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Vulling voorbereiden

1. Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit toe aan het gehakt en bak het mee. 3. Snijd de paprika, courgette en champignons in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. 4. Bak de groenten totdat ze zacht zijn. 5. Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder toe aan de pan. 6. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus 10 minuten pruttelen.

Stap 3: Taart maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. 3. Rol één helft uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. 4. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. 5. Schep de vulling in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig. 6. Bestrooi de vulling met geraspte kaas. 7. Rol de andere helft van het deeg uit tot een ronde lap en leg deze op de vulling. 8. Druk de randen van het deeg goed aan en snijd eventueel overtollig deeg weg. 9. Bestrijk de bovenkant van de taart met een losgeklopt ei. 10. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 400 kcal – Vet: 20 gram – Koolhydraten: 40 gram – Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Het eten van hartige taart kan helpen om je verzadigd te voelen en overeten te voorkomen. – Het gehakt in dit recept bevat eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren. – De groenten in de vulling leveren belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. – De vezels in het deeg dragen bij aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten – Bereiding: 30 minuten – Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Hopelijk geniet je van deze heerlijke sausmix hartige taart. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *