Taart Surprise Purschuim

Taart Surprise Purschuim

Taart (surprise) rond
Taart (surprise) rond from www.attractie.com
www.attractie.com

Ingrediënten

Voor het beslag:

– 200 gram bloem

– 150 gram suiker

– 150 gram boter

– 4 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– snufje zout

Voor de vulling:

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 150 gram frambozen

– 100 gram blauwe bessen

– 100 gram aardbeien

Voor het schuim:

– 3 eiwitten

– 150 gram suiker

– 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Smelt de boter in een pan op laag vuur en laat afkoelen.

Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door.

Zift de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en spatel voorzichtig door elkaar.

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 2: De vulling maken

Klop de slagroom met de suiker en vanille-extract stijf.

Snijd de frambozen en aardbeien in plakjes.

Schep de slagroom op het beslag en verdeel gelijkmatig.

Leg de plakjes frambozen, blauwe bessen en aardbeien op de slagroom.

Stap 3: Het schuim maken

Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het schuim glanzend en stevig is.

Voeg het citroensap toe en meng kort door.

Schep het schuim op de taart en maak mooie pieken.

Stap 4: De taart bakken

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25-30 minuten, of tot het schuim goudbruin is.

Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Serveer de taart met een toefje slagroom en geniet!

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 300

– Vet: 15 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat veel vers fruit, wat rijk is aan vitamines en antioxidanten.

Het schuim op de taart is gemaakt van eiwitten, wat een goede bron van voedingsstoffen is.

Door het gebruik van volkoren bloem in het beslag, bevat deze taart ook vezels.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *