Leen Menken Taart

Leen Menken Taart

Leen Menken Larive International
Leen Menken Larive International from www.larive.com
www.larive.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker, 1 ei en vanillesuiker in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Laat de bodem daarna afkoelen.

Stap 3: Vulling maken

Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de afgekoelde taartbodem. Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze bovenop de slagroom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle deze over de aardbeien.

Stap 4: Taart opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven. Dit zorgt ervoor dat de slagroom stevig wordt en de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 5: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en snijd deze in punten. Serveer de Leen Menken taart bijvoorbeeld met een toefje slagroom en een paar verse aardbeien. Geniet ervan!

Voedingswaarde

De Leen Menken taart bevat per punt ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Leen Menken taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Aardbeien zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C en antioxidanten, terwijl witte chocolade een bron van ijzer en magnesium kan zijn. Geniet dus met mate!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 15 minuten

Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *