Kwarktaart Maken Zonder Slagroom

Kwarktaart Maken Zonder Slagroom

Koolhydraatarme Kwarktaart met Aardbeien Makkelijk Afvallen
Koolhydraatarme Kwarktaart met Aardbeien Makkelijk Afvallen from makkelijkafvallen.nl
makkelijkafvallen.nl

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 100 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 250 gram frambozen
  • 100 gram aardbeien
  • Verse muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Gelatine weken

Week de gelatineblaadjes in koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken totdat ze zacht zijn geworden.

Stap 3: Kwarkmengsel maken

Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen uit en meng het sap en de rasp door de kwark. Voeg de suiker toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 4: Gelatine oplossen

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een pannetje met een klein laagje water. Verwarm het pannetje op laag vuur en roer de gelatine goed door totdat het helemaal is opgelost.

Stap 5: Kwarkmengsel en gelatine mengen

Giet de opgeloste gelatine bij het kwarkmengsel en roer het geheel goed door elkaar.

Stap 6: Taart vullen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel op de bodem. Verdeel het mengsel gelijkmatig met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat het minimaal 3 uur opstijven.

Stap 7: Taart decoreren

Was de frambozen en aardbeien en laat ze goed uitlekken. Verdeel de frambozen en aardbeien over de taart en garneer met verse muntblaadjes. Zet de taart terug in de koelkast en laat het nog minimaal 1 uur verder opstijven.

Stap 8: Serveren

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en serveer deze op een mooie schaal. Snijd de taart in punten en geniet van dit heerlijke dessert!

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 10 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze kwarktaart zonder slagroom is een gezonder alternatief voor traditionele kwarktaarten. Kwark is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het toevoegen van vers fruit zoals frambozen en aardbeien zorgt voor extra vitamines en antioxidanten. Deze taart is ook geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn, omdat kwark van nature minder lactose bevat dan slagroom.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Koeltijd: 4 uur
  • Totaal: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *