Limoncello Taart 24Kitchen

Limoncello Taart 24Kitchen

Limoncellokwarktaart met cantuccinibodem Recept Allerhande
Limoncellokwarktaart met cantuccinibodem Recept Allerhande from www.ah.nl
www.ah.nl

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van deze heerlijke Limoncello Taart zijn:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Limoncello
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 citroen
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot fijne kruimels.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de biscuitkruimels toe aan de gesmolten boter en meng goed door elkaar.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven.

Stap 2: De vulling

Scheid de eieren en doe de eidooiers in een kom. Bewaar de eiwitten voor later.

Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop het geheel luchtig met een mixer.

Voeg de slagroom, Limoncello, vanille-extract en bloem toe aan het eimengsel en mix goed door elkaar.

Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het mengsel. Pers de citroen uit en voeg het citroensap ook toe.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Stap 3: Het bakken

Giet het mengsel op de bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Zet de springvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen in de springvorm en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

De Limoncello Taart bevat per portie (1/8 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Limoncello Taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gelukkig gevoel. Daarnaast kan de citroen in de taart bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een goede weerstand.

Tijd

De bereidingstijd voor de Limoncello Taart bedraagt ongeveer 30 minuten.

De baktijd in de oven is 45 minuten.

De totale tijd, inclusief het opstijven in de koelkast, is ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *