Citroen Meringue Taart Ah

Citroen Meringue Taart Ah

CitroenMeringue Taart bakken tips en trucs
CitroenMeringue Taart bakken tips en trucs from www.debakwinkel.nl
www.debakwinkel.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 4 citroenen
  • 250 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 1 theelepel maïzena
  • snufje zout

Bereidingswijze:

De bodem:

Meng de bloem, boter, suiker en 1 ei in een kom en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan. Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

De vulling:

Pers de citroenen uit en rasp de schil van 1 citroen. Meng het citroensap, de citroenrasp, suiker, maïzena en de overige 3 eieren in een pan. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur totdat het indikt. Giet de vulling over de bodem en bak de taart nogmaals 20 minuten in de oven.

De meringue:

Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat er stijve pieken ontstaan. Verdeel het meringue mengsel over de taart en strijk het glad. Bak de taart nog 10-15 minuten totdat de meringue goudbruin is.

Voedingswaarde:

De citroen meringue taart bevat per portie van 1/8 taart:

  • Calorieën: 300
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

De citroen meringue taart bevat vitamine C uit de citroenen. Vitamine C versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van ijzer uit andere voedingsmiddelen. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

55 minuten

Totale tijd:

1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *