Hartige Taart Prei Spekjes Creme Fraiche

Hartige Taart Prei Spekjes Creme Fraiche

Hartige taart met broccoli, prei en spekjes Koken&Bakken doe je zo
Hartige taart met broccoli, prei en spekjes Koken&Bakken doe je zo from kokenenbakkendoejezo.nl
kokenenbakkendoejezo.nl

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3 preien
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Snijd de preien in dunne ringen en was ze goed om vuil en zand te verwijderen.

Stap 2: Bakken van de spekjes en prei

Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat ze knapperig zijn.

Voeg de prei toe aan de pan en bak deze mee totdat de prei zacht is geworden.

Laat het spekjes-prei mengsel uitlekken in een vergiet om overtollig vet te verwijderen.

Stap 3: De vulling maken

Klop in een kom de eieren los en voeg de crème fraîche toe. Meng goed door elkaar.

Voeg de geraspte kaas toe aan het eimengsel en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: De taart maken

Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Verdeel het spekjes-prei mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Giet het eimengsel over de spekjes en prei.

Stap 5: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Per portie (1/6 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwitten: 12 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met prei, spekjes en crème fraîche bevat veel groenten en eiwitten, waardoor het een voedzame maaltijdoptie is. Prei is rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels, en kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een sterker immuunsysteem. Spekjes voegen smaak en textuur toe aan het gerecht, maar moeten met mate geconsumeerd worden vanwege het hoge vetgehalte. Crème fraîche voegt romigheid toe aan de taart, maar bevat ook verzadigde vetten, dus geniet er met mate van.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *