Limoncello Taart Delicious

Limoncello Taart Delicious

Limoncello taart Citroentaarten, Taart, Limoncello
Limoncello taart Citroentaarten, Taart, Limoncello from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 ml limoncello
  • 1 citroen
  • 2 gelatineblaadjes
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Bedek de bodem van een springvorm met het biscuitmengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Bereid de vulling

Klop de slagroom stijf met een mixer. Voeg de suiker toe en mix nog even door. Scheid de eieren en voeg de eidooiers toe aan het slagroommengsel. Bewaar de eiwitten voor later gebruik. Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met de limoncello toe aan het mengsel. Pers de citroen uit en voeg het sap ook toe. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Stap 3: Maak de gelatine

Verwarm een klein beetje water in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost. Voeg dit toe aan het slagroommengsel en mix nog even door.

Stap 4: Giet de vulling in de springvorm

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het slagroommengsel over de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Maak de meringue

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel stijf en glanzend is. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toeven op de taart.

Stap 6: Brand de meringue

Gebruik een keukenbrander om de bovenkant van de meringue licht te branden. Dit geeft de taart een mooie goudbruine kleur. Pas op dat je de taart niet te lang brandt, anders kan de meringue verbranden.

Stap 7: Serveer en geniet

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en serveer direct. Deze limoncello taart is heerlijk fris en zoet tegelijk. Geniet ervan!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van deze limoncello taart is afhankelijk van de portiegrootte, maar gemiddeld bevat een stuk taart ongeveer 350-400 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze limoncello taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een lekker stukje taart bijdragen aan een gelukkig en gebalanceerd leven. Het is belangrijk om te genieten van guilty pleasures in matige hoeveelheden en tegelijkertijd te zorgen voor een gezond en gevarieerd dieet.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 4 uur

Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *