Deeg Voor Hartige Taart Kant En Klaar

Deeg Voor Hartige Taart Kant En Klaar

Basis hartige taart deeg (quiche) recept Recept Pompoenpudding
Basis hartige taart deeg (quiche) recept Recept Pompoenpudding from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het deeg

Begin met het zeven van de bloem boven een grote kom. Voeg hier het snufje zout aan toe en meng het door elkaar. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem. Gebruik je handen om de boter door de bloem te wrijven, totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Stap 2: Het toevoegen van het ei

Breek het ei boven de kom met het deeg en meng het door elkaar met een vork. Blijf roeren totdat het deeg een samenhangende bal vormt. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een soepele bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Het uitrollen van het deeg

Haal het deeg uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 millimeter dik. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om je taartvorm mee te bekleden.

Stap 4: Het bekleden van de taartvorm

Vet de taartvorm in met boter en leg het uitgerolde deeg voorzichtig in de vorm. Druk het deeg goed aan, zodat het mooi de vorm van de taartvorm aanneemt. Snijd eventuele overtollige stukjes deeg weg met een mes.

Stap 5: Het voorbakken van het deeg

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, zodat het deeg tijdens het bakken niet omhoog komt. Bak het deeg vervolgens 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Het vullen van de taart

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Vul de taart met de gewenste vulling, zoals groenten, vlees of kaas. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is over de taartbodem.

Stap 7: Het afbakken van de taart

Zet de taart terug in de oven en bak deze af volgens het recept van de vulling. Dit kan variëren van 20 minuten tot een uur, afhankelijk van de ingrediënten. Houd de taart goed in de gaten en controleer regelmatig of de vulling gaar is.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van het deeg voor hartige taart kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt voor de vulling. Het deeg zelf bevat ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Het deeg voor hartige taart kan een goede bron zijn van energie uit koolhydraten. Daarnaast bevat het deeg ook vetten en eiwitten, die belangrijk zijn voor een gezond voedingspatroon. Het is echter belangrijk om het deeg met mate te eten, omdat het ook calorieën bevat. Kies daarnaast voor gezonde vullingen, zoals veel groenten, om de voedingswaarde van de taart te verhogen.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Rusttijd: 30 minuten
  • Bakken: 10 minuten
  • Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *