Recept Taartbodem Voor Fruittaart

Recept Taartbodem Voor Fruittaart

Slagroomtaart met kantenklare taartbodem Ramadanrecepten.nl
Slagroomtaart met kantenklare taartbodem Ramadanrecepten.nl from www.ramadanrecepten.nl
www.ramadanrecepten.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de suiker en het zout toe. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Voeg het ei toe aan het deeg en kneed het geheel met je handen tot een samenhangend deeg. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 2: Deeg rusten

Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om uit te rollen.

Stap 3: Deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de diameter van de taartvorm.

Leg het deeg voorzichtig in de taartvorm en druk het goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de randen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Stap 4: Taartbodem voorbakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de taartbodem in de oven en bak deze voor gedurende 15 minuten. Hierdoor wordt de bodem stevig en knapperig.

Stap 5: Taartbodem af laten koelen

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de vulling goed opstijft en de taart stevig blijft.

Stap 6: Vulling toevoegen

Je kunt nu de taartbodem vullen met je favoriete fruit. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, blauwe bessen of perziken. Verdeel het fruit gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 7: Taart serveren

Je fruittaart met zelfgemaakte taartbodem is nu klaar om geserveerd te worden! Garneer de taart eventueel met wat poedersuiker of een toefje slagroom.

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 10 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze fruittaart met zelfgemaakte taartbodem bevat veel gezonde ingrediënten. Fruit zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je immuunsysteem en algehele gezondheid.

Bovendien bevat het deeg weinig toegevoegde suikers in vergelijking met kant-en-klare taartbodems uit de supermarkt. Dit maakt deze taart een gezondere keuze voor mensen die op hun suikerinname willen letten.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Totaal: 35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *