Limoncello Taart Kopen

Limoncello Taart Kopen

Limoncelloricotta taart met amaretti bodem My happy kitchen
Limoncelloricotta taart met amaretti bodem My happy kitchen from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is Limoncello Taart?

Limoncello taart is een heerlijke Italiaanse desserttaart die bekend staat om zijn frisse en citrusachtige smaak. Het is gemaakt met limoncello likeur, die gemaakt wordt van citroenen uit de regio Amalfi in Italië. Deze taart is perfect voor degenen die houden van de verfrissende smaak van citroen en een vleugje zoetheid.

Ingrediënten

Om een limoncello taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram poedersuiker
  • 125 ml limoncello likeur
  • 2 citroenen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • Optioneel: muntblaadjes en schijfjes citroen ter decoratie

Bereidingswijze

Volg deze stappen om een heerlijke limoncello taart te maken:

  1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn.
  2. Smelt de boter en meng deze door de verkruimelde biscuitjes.
  3. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.
  4. Klop de slagroom stijf in een grote kom.
  5. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanillesuiker toe aan de slagroom en mix goed door elkaar.
  6. Voeg de limoncello toe aan het mengsel en roer goed door.
  7. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit.
  8. Voeg de citroenrasp en het citroensap toe aan het mengsel en roer goed door.
  9. Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg dit toe aan het mengsel. Roer goed door totdat het mengsel iets dikker wordt.
  10. Giet het mengsel op de bodem van de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  11. Zet de taartvorm terug in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  12. Garneer de taart met muntblaadjes en schijfjes citroen voor een feestelijke uitstraling.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van een stuk limoncello taart (100 gram) is als volgt:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Limoncello taart bevat citroenen, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is goed voor het immuunsysteem en kan helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast kan limoncello taart ook voor wat verlichting zorgen bij een zere keel of verstopte neus vanwege de verfrissende citrussmaak.

Voorbereidingstijd, Kooktijd, Totale tijd

De voorbereidingstijd voor het maken van een limoncello taart is ongeveer 30 minuten. De taart heeft minstens 4 uur nodig om op te stijven in de koelkast. De totale tijd, inclusief het opstijven, is dus ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *