Aardappeltaart Ottolenghi

Aardappeltaart Ottolenghi

Aardappeltaart Boodschappen
Aardappeltaart Boodschappen from www.boodschappen.nl
www.boodschappen.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter, koud en in blokjes

– 1 ei

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels ijskoud water

Voor de vulling:

– 1 kilo aardappelen, geschild en in dunne plakjes

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 150 gram geraspte kaas

– 200 ml room

– 4 eieren

– Handvol verse kruiden, zoals peterselie en tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Maak eerst het deeg. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de boter toe. Wrijf de boter met je vingers door de bloem totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

Stap 2: Voeg het ei, zout en water toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 4: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Stap 5: Bak de taartbodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Terwijl de taartbodem voorkomt, bereid je de vulling voor. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

Stap 7: Voeg de aardappelplakjes toe aan de pan en bak ze mee tot ze lichtjes beginnen te kleuren.

Stap 8: Klop in een kom de eieren, room, geraspte kaas, verse kruiden, zout en peper samen.

Stap 9: Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem.

Stap 10: Giet het eimengsel over de aardappelen en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

Stap 11: Bak de aardappeltaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig is geworden.

Stap 12: Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak

Calorieën: 300

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwit: 8 gram

Gezondheidsvoordelen

Aardappeltaart Ottolenghi is een heerlijke hartige taart die rijk is aan voedingsstoffen. Aardappelen zijn een goede bron van vitamine C, B6 en kalium. Ze zijn ook een geweldige bron van vezels en bevatten weinig vet. Eieren zijn rijk aan eiwitten en bevatten ook vitamine B12 en selenium. Kruiden zoals peterselie en tijm voegen niet alleen smaak toe, maar bevatten ook antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 55 minuten

Totaal: 1 uur en 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *