Spinazietaart Feta Ah

Spinazietaart Feta Ah

Jamie's spinazietaart met feta ENJOY! The Good Life Gezonde quiche
Jamie's spinazietaart met feta ENJOY! The Good Life Gezonde quiche from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 600 gram spinazie
  • 200 gram feta
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2: Haal de plakjes deeg uit de verpakking en leg ze in een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 3: Bak de bodem van de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4: Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.

Stap 5: Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken.

Stap 6: In een kom meng je de eieren, crème fraîche, zout en peper. Verkruimel de feta en voeg dit ook toe aan het mengsel.

Stap 7: Voeg het spinaziemengsel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

Stap 8: Giet het mengsel in de taartvorm en bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Stap 9: Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Stap 10: Serveer de spinazietaart warm of koud.

Voedingswaarde

Per portie (1/6 van de taart)

  • Energie: 300 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Verzadigd vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Suikers: 4 gram
  • Vezels: 5 gram
  • Eiwitten: 10 gram
  • Zout: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Spinazie is een groente die boordevol vitaminen en mineralen zit. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine C, vitamine K, ijzer en calcium. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede weerstand, gezonde botten en een goed functionerend zenuwstelsel.

Feta is een kaassoort die van oudsher gemaakt wordt van schapenmelk. Het is een goede bron van eiwitten en calcium. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *