Loempia Taart Maken

Loempia Taart Maken

Hartige loempia taart EvieKookt
Hartige loempia taart EvieKookt from eviekookt.nl
eviekookt.nl

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 300 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 200 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 150 gram taugé
  • 2 wortels, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken

Voor het deeg:

  • 10 loempiavellen
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Leg de loempiavellen op een schoon werkblad en laat ze ontdooien.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer het met oestersaus, sojasaus, vijfkruidenpoeder, zout en peper. Laat het minstens 15 minuten marineren.

Meng de garnalen met zout en peper en laat het even rusten.

Snijd de groenten in dunne reepjes en zet ze apart.

Stap 2: Vulling bereiden

Verhit een beetje olie in een pan en bak de gemarineerde kipfilet tot het gaar is. Haal het uit de pan en zet het apart.

Bak vervolgens de garnalen tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Voeg de wortels en paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Voeg de taugé toe en bak het kort mee.

Voeg de gebakken kip en garnalen toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.

Breng op smaak met extra oestersaus, sojasaus, zout en peper indien nodig.

Stap 3: Loempiataart maken

Leg een loempiavel op het werkblad en verdeel een deel van de vulling in het midden.

Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol het op tot een loempia.

Herhaal dit proces met de rest van de vellen en vulling.

Leg de loempia’s naast elkaar in een ingevette taartvorm.

Bestrijk de bovenkant van de loempia’s met losgeklopt ei.

Bak de loempiataart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarde

Energie: 350 calorieën

Vetten: 10 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 25 gram

Gezondheidsvoordelen

Loempiataart is een heerlijk gerecht dat boordevol gezonde ingrediënten zit.

Kipfilet en garnalen zijn goede bronnen van eiwitten, terwijl groenten zoals wortels en paprika rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Het gebruik van loempiavellen in plaats van traditioneel gebakken deeg maakt dit gerecht lichter en gezonder.

Door de loempiataart in de oven te bakken in plaats van te frituren, wordt de hoeveelheid vet verminderd.

Daarnaast bevat dit gerecht geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *