Champagne Taart Allerhande

Champagne Taart Allerhande

Overdetoptaart recept Allerhande Albert Heijn
Overdetoptaart recept Allerhande Albert Heijn from www.ah.nl
www.ah.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram champagne biscuits
  • 100 gram boter
  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter champagne
  • Vers fruit (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de champagne biscuits in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuits toe. Roer goed door elkaar totdat de boter goed is opgenomen. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Slagroom en mascarpone mengen

Klop de slagroom stijf in een kom met een handmixer. Voeg de mascarpone toe en mix nog even kort door totdat het goed gemengd is. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg dit toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Mix nogmaals goed door elkaar.

Stap 3: Gelatine oplossen

Week de gelatineblaadjes in koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken. Verwarm ondertussen de champagne in een pannetje, maar laat het niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme champagne. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost.

Stap 4: Mengen en opstijven

Voeg het champagne-gelatinemengsel toe aan het slagroom-mascarpone mengsel en mix goed door elkaar. Voeg ook de poedersuiker en vanille-extract toe en mix nogmaals goed door. Giet het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Garneren met fruit

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Garneer de taart eventueel met vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Snijd de taart in punten en serveer direct.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 350
Vetten: 25g
Koolhydraten: 25g
Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze champagne taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker bijdragen aan een goed humeur. Het is belangrijk om te genieten van lekkere dingen, maar wel met mate. Door te kiezen voor een kleine portie en te genieten van elke hap, kun je toch van deze taart genieten zonder je schuldig te voelen. Het toevoegen van vers fruit aan de taart kan ook zorgen voor extra vitamines en mineralen.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

4 uur (inclusief opstijven in de koelkast)

Totale tijd:

4 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *