Zwarte Piet Taart Maken

Zwarte Piet Taart Maken

Zwarte piet Taart bakken, Taart, Bakken
Zwarte piet Taart bakken, Taart, Bakken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Introductie

De Zwarte Piet taart is een heerlijke en feestelijke traktatie die perfect is voor de Sinterklaasperiode. Deze taart heeft een rijke chocoladesmaak en is versierd in de kleuren van de traditionele Zwarte Piet. Het maken van deze taart is een leuke activiteit om te doen met familie en vrienden, en het resultaat zal zeker indruk maken op iedereen!

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade

Voor de decoratie:

  • 250 gram marsepein
  • Voedingskleurstof in de kleuren rood, geel, groen en blauw
  • Chocoladeschilfers
  • Snoepgoed zoals pepernoten en schuimpjes

Bereidingswijze

Stap 1: De Taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet twee ronde taartvormen in en bekleed ze met bakpapier.

Stap 2: Het Beslag

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder boven de kom en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is. Voeg de melk en vanille-extract toe en mix nog even kort door.

Stap 3: Bakken

Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee taartvormen. Bak de taarten in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taarten steekt. Haal de taarten uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: De Vulling

Klop de slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom totdat de slagroom stevige pieken vormt. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en vouw het voorzichtig door elkaar totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Het Samenstellen

Snijd beide taarten horizontaal doormidden, zodat je vier lagen taart hebt. Plaats de eerste laag op een taartplateau en verdeel een derde van de chocoladevulling gelijkmatig over de taart. Herhaal dit met de overige lagen en vulling. Strijk de bovenkant en zijkanten van de taart glad met een spatel.

Stap 6: De Decoratie

Kleur de marsepein met de voedingskleurstof in de kleuren rood, geel, groen en blauw. Rol het gekleurde marsepein uit tot dunne stroken en plaats deze op de taart om de kleding van Zwarte Piet na te bootsen. Gebruik de chocoladeschilfers om het haar van Zwarte Piet te maken en plaats de pepernoten en schuimpjes als extra versiering.

Voedingswaarde

De Zwarte Piet taart bevat per portie (1/12 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 55 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Zwarte Piet taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur en gevoel van vreugde. Het delen van deze taart met familie en vrienden tijdens de Sinterklaasviering kan ook bijdragen aan het versterken van sociale banden en het creëren van mooie herinneringen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 25-30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *