Mars Taart Maken
Ingrediënten
- 200 gram biscuits
- 100 gram boter
- 300 gram Mars repen
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 150 gram pure chocolade
- 50 gram melkchocolade
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram hazelnoten
Bereidingswijze
Stap 1: De bodem
Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuits toe. Meng goed door elkaar. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: De vulling
Snijd de Mars repen in kleine stukjes. Doe de slagroom in een pan en verwarm op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de Mars stukjes toe en roer totdat ze gesmolten zijn. Giet het mengsel op de bodem in de springvorm en zet opnieuw in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: De chocoladelaag
Smelt de pure, melk- en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de vulling in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de chocoladelaag. Zet de taart terug in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
Voedingswaarde
Een portie Mars taart (1/12 van de taart) bevat ongeveer:
- Calorieën: 450
- Vetten: 25 gram
- Koolhydraten: 50 gram
- Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze Mars taart niet bepaald gezond is, kan af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van lekker eten, maar met mate. Het is ook belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen en voldoende te bewegen.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 40 minuten