Digitaal Schoolbord Taart

Digitaal Schoolbord Taart

Digitaal schoolbord kopen? Altijd uit voorraad leverbaar!
Digitaal schoolbord kopen? Altijd uit voorraad leverbaar! from digibord-ict.nl
digibord-ict.nl

Ingredienten:

Voor de cake:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

– 100 ml melk

Voor de vulling:

– 250 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 gram witte chocolade

Voor de topping:

– 200 gram pure chocolade

– 100 ml slagroom

– 1 eetlepel boter

– Eetbare decoraties (bijv. marsepein of fondant)

Bereidingswijze:

Stap 1: De cake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2. Mix de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, vanille-extract en zout toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag.

5. Voeg geleidelijk de melk toe en mix tot het beslag goed gemengd is.

6. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

7. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm op een rooster.

Stap 2: De vulling

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

2. Klop de slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen in een kom tot stijve pieken.

3. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de slagroom en vouw voorzichtig door elkaar.

4. Zet de vulling in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: De topping

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.

2. Verhit de slagroom in een pannetje tot het bijna kookt.

3. Voeg de boter toe aan de verwarmde slagroom en roer tot de boter gesmolten is.

4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het slagroommengsel en roer goed door.

5. Laat de topping afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 4: Het samenstellen

1. Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden.

2. Verdeel de vulling gelijkmatig over de onderste helft van de cake.

3. Plaats de bovenste helft van de cake weer op de vulling.

4. Giet de afgekoelde topping over de bovenkant van de cake en laat het langs de zijkanten druppelen.

5. Decoreer de taart met eetbare decoraties naar wens.

Nutrition:

Deze digitaal schoolbord taart bevat per portie:

– Calorieën: 450

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 55 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positieve invloed hebben op je humeur en algemeen welzijn. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen in een gebalanceerd dieet. Deze taart kan een leuke traktatie zijn voor speciale gelegenheden.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *