Meringue Taart Ah

Meringue Taart Ah

Citroen Meringue Taart Recept Ah Peter Brown Bruidstaart
Citroen Meringue Taart Recept Ah Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 gram aardbeien

Voor het meringue-schuim:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed dit tot een deeg. Vet een taartvorm in met boter en druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en de randen van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: Maak de vulling

Splits de eieren en bewaar de eidooiers en eiwitten apart. Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het eidooiermengsel. Verdeel de vulling over de taartbodem.

Stap 3: Bereid het meringue-schuim voor

Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwitschuim stevig en glanzend is. Voeg de maizena en citroensap toe en klop nog even kort door. Verdeel het meringue-schuim over de vulling en strijk het glad met een spatel.

Stap 4: Bak de meringue taart

Zet de taart in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten op 180 graden Celsius, tot de meringue mooi goudbruin is. Laat de taart afkoelen in de oven met de deur op een kier, zodat de meringue langzaam kan afkoelen en niet inzakt.

Stap 5: Serveer de meringue taart

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Verdeel de plakjes aardbei over de taart als deze helemaal is afgekoeld. Serveer de meringue taart direct en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Energie: 415 kcal
  • Vet: 19 gram
  • Verzadigd vet: 11 gram
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Suikers: 34 gram
  • Vezels: 2 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze meringue taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat deze taart ook eiwitten uit de eieren, wat belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spieren. Geniet dus zonder schuldgevoel van deze heerlijke taart!

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *