Buurman En Buurman Taart Filmpje
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram roomkaas
- 200 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- gekleurde hagelslag
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.
Stap 2: Deeg maken
In een grote kom, mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door het vanille-extract. Meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad deeg.
Stap 3: Taart bakken
Giet het deeg in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen.
Stap 4: Roomkaasglazuur maken
In een kom, mix de roomkaas, poedersuiker en citroensap tot een glad glazuur. Voeg indien gewenst een paar druppels voedingskleurstof toe om het glazuur te kleuren.
Stap 5: Taart versieren
Verdeel het roomkaasglazuur over de afgekoelde taart. Strooi gekleurde hagelslag over het glazuur.
Stap 6: Genieten!
Snijd de taart in stukken en serveer aan je vrienden en familie. Geniet van je Buurman en Buurman Taart!
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 350
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 50 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Buurman en Buurman Taart is een heerlijke traktatie, maar moet met mate worden genoten vanwege het hoge suiker- en vetgehalte. Het is echter een geweldige manier om wat vrolijkheid toe te voegen aan een feestje of speciale gelegenheid. De taart bevat ook eiwitten en koolhydraten, die energie leveren. Vergeet niet om te genieten van deze taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten