Hartige Taart Van Te Voren Maken

Hartige Taart Van Te Voren Maken

Zomerse hartige taart
Zomerse hartige taart from www.culijo.nl
www.culijo.nl

Ingrediënten

Om een heerlijke hartige taart van te voren te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude roomboter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 200 gram spekjes
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de hartige taart van te voren te maken:

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, koude roomboter, ei en een snufje zout in een kom. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Spekjes bakken

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.

Stap 3: Groenten snijden

Snijd de prei in ringen en de rode paprika in kleine stukjes.

Stap 4: Deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die groot genoeg is voor de taartvorm. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.

Stap 5: Groenten en spekjes verdelen

Verdeel de spekjes, prei en rode paprika gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Stap 6: Eieren en melk mengen

Klop de eieren los in een kom en meng dit met de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 7: Taartvorm vullen

Giet het eiermengsel over de spekjes, prei en rode paprika in de taartvorm. Strooi de geraspte kaas over de vulling.

Stap 8: Bakken en afkoelen

Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de hartige taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart vervolgens afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwit: 15 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bevat veel groenten, wat zorgt voor een goede hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Daarnaast is het een bron van eiwitten door de toevoeging van spekjes en eieren. Het deeg van de taart kan gemaakt worden met volkorenmeel voor extra vezels. Door de taart van te voren te maken, kun je op drukke dagen snel een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *