Mexicaanse Taart Bladerdeeg

Mexicaanse Taart Bladerdeeg

Bak eens een taartje op woensdagmiddag Productreview Herta Bladerdeeg
Bak eens een taartje op woensdagmiddag Productreview Herta Bladerdeeg from www.compleetgeluk.be
www.compleetgeluk.be

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2: Gehakt mengsel

Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg vervolgens de paprika’s toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.

Stap 3: Kruiden en groenten

Voeg de maïs, zwarte bonen, tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehakt mengsel. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog even pruttelen op laag vuur. Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe naar smaak.

Stap 4: Taart vorm

Vet een taartvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en druk de randen goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 5: Vulling

Verdeel het gehakt mengsel gelijkmatig over de bladerdeeg bodem. Bedek de vulling met de overhangende randen van het bladerdeeg.

Stap 6: Ei

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot het bladerdeeg mooi gerezen en goudbruin is.

Stap 7: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi de taart eventueel met verse gehakte peterselie voor extra smaak en kleur. Serveer de Mexicaanse taart bladerdeeg warm.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt van de taart

  • Calorieën: 320
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vetten: 18 gram
  • Vezels: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Mexicaanse taart met bladerdeeg bevat een goede balans van koolhydraten, eiwitten en vetten. Het gehakt zorgt voor een goede bron van eiwitten, terwijl de paprika’s en bonen veel vezels bevatten. De kruiden zoals komijn en chilipoeder kunnen bijdragen aan een betere spijsvertering en een verhoogd metabolisme. Bladerdeeg bevat weliswaar wat vet, maar kan in een gebalanceerd voedingspatroon passen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *