Taart Voor Zwangere Vrouwen

Taart Voor Zwangere Vrouwen

Taart zwangere buik Zwangere buik, Zelfgemaakt, Zwanger
Taart zwangere buik Zwangere buik, Zelfgemaakt, Zwanger from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram verse aardbeien
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Smelt de boter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix in een grote kom de suiker en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe en mix goed door elkaar. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix tot een glad deeg.

Stap 3: Taartbodem maken

Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de taartbodem volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de poedersuiker toe en klop nog even kort door. Zet de slagroom in de koelkast tot gebruik.

Stap 5: Aardbeien schoonmaken

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes.

Stap 6: Taart opbouwen

Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met een laagje slagroom en leg hier de plakjes aardbeien op. Plaats de bovenste helft van de taartbodem er weer bovenop.

Stap 7: Taart decoreren

Bestrijk de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en versier met extra plakjes aardbeien. Bestrooi de taart eventueel nog met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1 punt taart
  • Aantal porties: 8
  • Calorieën per portie: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart voor zwangere vrouwen bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en foliumzuur. Vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer uit andere voedingsmiddelen. Foliumzuur is essentieel voor de ontwikkeling van de baby en vermindert het risico op aangeboren afwijkingen. Daarnaast bevat de taart ook calcium uit de slagroom, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 20 minuten
  • Totaal: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *