Mokka Creme Taart Recept

Mokka Creme Taart Recept

Mokkataart VTM Koken
Mokkataart VTM Koken from koken.vtm.be
koken.vtm.be

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de mokka crème:

  • 500 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels warm water

Voor de decoratie:

  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • cacaopoeder
  • mokkaboontjes

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit goed door de verkruimelde biscuitjes. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem minstens 30 minuten opstijven.

Stap 2: Maak de mokka crème

Klop 400 ml slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Meng in een klein kommetje de oploskoffie met het warme water tot een gladde pasta. Voeg de oploskoffie toe aan de slagroom en klop nog even kort door totdat alles goed gemengd is. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de mokka crème gelijkmatig over de taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat de crème minstens 2 uur opstijven.

Stap 3: Decoreer de taart

Klop 100 ml slagroom met de suiker stijf. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Verdeel de geklopte slagroom over de bovenkant van de taart en strijk het glad met een spatel. Bestrooi de taart met cacaopoeder en garneer met mokkaboontjes. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat het geheel nog minstens 1 uur opstijven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt van de taart
Calorieën: 320
Vetten: 25g
Koolhydraten: 20g
Eiwitten: 3g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze mokka crème taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd dieet. Het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om te genieten van voeding en af en toe te genieten van traktaties zoals deze taart. Slagroom bevat vitamine D en calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het is echter ook rijk aan verzadigde vetten, dus het is belangrijk om er niet te veel van te eten. Biscuitjes bevatten koolhydraten en vetten, wat een bron van energie kan zijn, maar ook kan bijdragen aan gewichtstoename als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Deze taart bevat ook suiker, dus het is belangrijk om het met mate te eten.

Benodigde tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten
Totale tijd: 3 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *