Bergamot Taart

Bergamot Taart

Bergamot Tea, 35oz 1kg Anatolian Bazaar
Bergamot Tea, 35oz 1kg Anatolian Bazaar from anatolianbazaar.com
anatolianbazaar.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 ml melk
  • 2 bergamotvruchten
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel.

Stap 2: Deeg uitrollen

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne laag. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de bodem en randen van de taartvorm te bedekken.

Stap 3: Taartvorm bekleden

Leg het uitgerolde deeg voorzichtig in de taartvorm en druk het aan op de bodem en zijkanten. Snijd eventueel overtollig deeg weg.

Stap 4: Bergamotvruchten persen

Halveer de bergamotvruchten en pers het sap uit. Zorg ervoor dat er geen pitjes in het sap terechtkomen.

Stap 5: Vulling maken

Verwarm de melk in een pan en voeg het bergamotsap toe. Laat het geheel even opwarmen, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken.

In een aparte kom meng je de suiker en bloem. Voeg dit mengsel langzaam toe aan de verwarmde melk en bergamotsap, terwijl je goed blijft roeren. Blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden.

Stap 6: Taart vullen

Giet het vullingmengsel in de taartvorm, op het deeg. Zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld is.

Stap 7: Taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de taart in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart vervolgens afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 8: Garneren

Bestrooi de taart eventueel met wat poedersuiker voordat je hem serveert. Dit geeft een extra zoete touch aan de taart.

Voedingswaarde:

Per portie van de bergamot taart (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

De bergamotvrucht staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Zo kan het helpen bij het verlagen van cholesterol, het stimuleren van de spijsvertering en het verlichten van stress en angst.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *