Monshoe Taart

Monshoe Taart

Taart met strik Taart
Taart met strik Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 500 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 blikje kersen op siroop

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de bodem

Verkruimel de biscuitjes in een blender of doe ze in een afsluitbare zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes en roer goed door. Bekleed de bodem van een springvorm met het mengsel en druk goed aan.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de monchou, slagroom, suiker, eieren en vanille-extract in een grote kom tot een glad mengsel. Giet het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm.

Stap 3: Bak de taart

Zet de springvorm in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius en bak de taart gedurende 45 minuten. Laat de taart daarna afkoelen en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: Serveer de taart

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Giet de kersen op siroop over de taart en verdeel ze gelijkmatig. Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde (per punt):

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen van Monchou Taart:

Hoewel monchou taart niet per se als gezond kan worden beschouwd, bevat het wel enkele voedingsstoffen. Monchou is een merknaam voor roomkaas en bevat calcium en eiwitten. Het is belangrijk om te onthouden dat monchou taart rijk is aan suiker en vet, dus het moet met mate worden gegeten als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Prep Tijd:

20 minuten

Baktijd:

45 minuten

Totale Tijd:

5 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *