Monchou Taart Met Mascarpone

Monchou Taart Met Mascarpone

Monchou taart • lislovescooking
Monchou taart • lislovescooking from lislovescooking.nl
lislovescooking.nl

Ingrediënten:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

– 250 gram monchou

– 250 gram mascarpone

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 ml slagroom

– 2 zakjes klopfix

– 150 gram poedersuiker

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien of bosbessen)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm en zet de vorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Vulling maken

Klop de monchou, mascarpone, suiker en vanille-extract samen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop het geheel goed door. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 3: Taart afbakken

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. De taart is klaar wanneer de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelt. Laat de taart volledig afkoelen in de springvorm.

Stap 4: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf samen met de klopfix en poedersuiker. Haal de taart uit de springvorm en verdeel de slagroom over de bovenkant. Garneer de taart met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 28 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze monchou taart met mascarpone is een heerlijk dessert dat rijk is aan smaak en textuur. Het bevat gezonde ingrediënten zoals monchou, mascarpone en vers fruit, die allemaal bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Monchou is een bron van eiwitten en calcium, wat goed is voor de spieren en botten. Mascarpone is rijk aan vetten, maar bevat ook vitamine A en D, die belangrijk zijn voor een gezonde huid en ogen.

Daarnaast bevat deze taart ook vers fruit, zoals aardbeien of bosbessen, die boordevol antioxidanten zitten. Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en kunnen het risico op bepaalde ziekten verminderen.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Totale tijd:

1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *