Ingredienten Monchou Taart Dr Oetker

Ingredienten Monchou Taart Dr Oetker

Dr. Oetker Professional Mix voor MonChou taart
Dr. Oetker Professional Mix voor MonChou taart from www.oetker-professional.nl
www.oetker-professional.nl

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 500 gram MonChou
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de topping:

  • 1 blikje kersen op siroop
  • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller.

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

Stap 2: Bodem maken

Meng de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter in een kom.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.

Druk het mengsel goed aan met de achterkant van een lepel.

Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Vulling maken

Laat de MonChou op kamertemperatuur komen.

Klop de MonChou los in een kom.

Voeg de suiker, eieren, slagroom en vanillesuiker toe en mix alles goed door elkaar.

Stap 4: Taart bakken

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het MonChou mengsel over de bodem.

Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen in de springvorm.

Stap 5: Topping maken

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.

Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix.

Voeg eventueel wat vanillesuiker toe voor extra smaak.

Verdeel de slagroom over de afgekoelde taart.

Leg de kersen bovenop de slagroom.

Stap 6: Serveren

Snijd de MonChou taart in punten en serveer.

Geniet van deze heerlijke taart!

Voedingswaarde

De MonChou taart bevat per punt ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de MonChou taart niet per se gezond is, bevat het wel enkele ingrediënten die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

MonChou is bijvoorbeeld een bron van eiwitten en calcium, wat goed is voor de spieren en botten.

Daarnaast bevat de taart ook slagroom, wat een bron is van energie en vitamine A.

Het is echter belangrijk om te genieten van deze taart met mate, omdat het ook veel suiker en vet bevat.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 50 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *